In januari 2020 is gestart met het vervolgproject rondom Modulair Onderhoud: Het Koploper I project. De insteek van dit nieuwe project is het toetsen van de voorgestelde verandering rondom de werkwijze van modulair onderhoud. Hierin wordt vanaf de start samengewerkt met de Patiëntenfederatie. Ondersteuning bij de uitvoering hiervan zal plaatsvinden vanuit het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten.
De stuurgroep van het Koploperproject is inmiddels van start gegaan, en de taken en verantwoordelijkheden van de clusters worden verder vormgegeven. Een eerste versie van de taken en verantwoordelijkheden is inmiddels al voorgelegd aan alle wetenschappelijke verenigingen, en zal ook voorgelegd worden aan vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties.
Het Koploperproject zal de voorgestelde werkwijze toetsen aan de hand van 9 clusters. Zoals reeds eerder besproken is deze werkwijze opgebouwd rondom clusters waarbinnen gewerkt gaat worden met een clusterstuurgroep en een clusterexpertisegroep.
Binnen het Koploper II project, het vervolg op Koploper I, worden veertig nieuwe clusters ingericht. Daarmee wordt een vervolgstap gezet om te komen tot een gezamenlijke werkwijze voor wat betreft modulair onderhoud van alle richtlijnen. Eén van deze veertig in te richten clusters is cluster Vaatchirurgie. Via de mail is de NIV uitgenodigd om te participeren in de clusterstuurgroep van dit cluster en ik leg die vraag nu vanuit de NVIVG bij jou voor.
Het cluster Vaatchirurgie bestaat uit de volgende richtlijnen:
Verwachtingen van de clusterstuurgroep
Leden van de clusterstuurgroep
Gezochte competenties van de clusterstuurgroep
Bij het samenstellen van de clusterstuurgroep wordt gezocht naar mensen die bij voorkeur de volgende competenties hebben:
Geïnteresseerde leden kunnen zich aanmelden bij Roeland Huijgen (bestuurslid Portefeuille Kwaliteit) via info@nvivg.nl