Cursussen

Vernieuwd Onderwijscurriculum


Om in de behoefte naar meer verdiepend cursorisch onderwijs te voorzien, heeft de NVIVG in samenspraak met de sectie vasculaire geneeskunde per 2021 een nieuwe opzet gemaakt voor het vasculaire onderwijs.

Het programma omvat de al bekende nascholingsmiddagen (3 per jaar) en het NVIVG symposium. Daarnaast zijn er nieuwe verdiepende cursussen opgezet. Elke cursus duurt ongeveer 1,5 dag. In totaal vijf cursussen, in een cyclus van twee jaar.

Cursusplaatsen zijn in principe voorbehouden aan fellows Vasculaire Geneeskunde en Vasculair Internisten die lid van de NVIVG zijn. 

De nascholingsmiddagen en verdiepende cursussen zullen om en om geprogrammeerd worden en alle domeinen van de vasculaire geneeskunde omvatten.

De (her)registratie-eisen zijn door de sectie vasculaire geneeskunde vastgesteld en zijn te vinden op de website van de NIV.

De cursussen Trombose en Hemostase, Lipiden en Vasculaire Immunologie/Systeemziekten hebben plaatsgevonden in 2021 en zullen in 2023 herhaald worden. In 2022 zijn de cursussen Hypertensie en Diabetes georganiseerd. Deze worden opnieuw ingepland in 2024. 

  • cursus Trombose en Hemostase - do 13 & vrij 14 april 2023, Leiden
  • cursus Lipiden - do 1 & vrij 2 juni 2023, Utrecht 
  • cursus Vasculaire Immunologie/Systeemziekten - do 23 & vrij 24 november 2023, Groningen
  • cursus Diabetes - data en locatie 2024 volgen
  • cursus Hypertensie - data en locatie 2024 volgen

U wordt via e-mail/website geïnformeerd over de registratieprocedure voor deze cursussen.

CURSUS TROMBOSE & HEMOSTASE

DO 13 & VRIJ 14 APRIL 2023, LUMC, LEIDEN

Op donderdag 13 en vrijdag 14 april 2023 vindt de tweede editie van de cursus Trombose & Hemostase plaats in het LUMC in Leiden. 

Er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar. Toekenning van cursusplaatsen vindt plaats na de inschrijf-deadline, op volgorde van inschrijving en beschikbare cursusplaatsen. Online deelname behoort voor deze cursus niet tot de mogelijkheden. 

Inschrijving voor deze cursus is inmiddels gesloten. 

Cursusprijs voor Fellows Vasculaire Geneeskunde/lid NVIVG: geen kosten, en Vasculair internisten/lid NVIVG: EUR 100. De cursusprijs is incl. catering tijdens pauzes en dinerbuffet op de donderdagavond. Na toekenning van een cursusplaats ontvangt u van ons een factuur voor de cursuskosten. 

Indien u in Leiden wenst te overnachten, wordt u verzocht hier zelf zorg voor te dragen. Er bevinden zich een aantal hotels in de nabijheid van het LUMC, op loopafstand, en in verschillende prijsklassen: IBIS Leiden Centre, Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre, en Fletcher Wellness-Hotel Leiden.

De cursus Trombose & Hemostase is door de NIV geaccrediteerd voor 11 punten.

CURSUS LIPIDEN 2023

DO 1 & VRIJ 2 JUNI 2023 - UTRECHT

Op donderdag 1 en vrijdag 2 juni 2023 vindt de tweede editie van de cursus Lipiden plaats in de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude te Utrecht. 

Deze verdiepende cursus heeft als doel om een gedetailleerd overzicht te geven van de fysiologie van het lipidenmetabolisme, biochemie, klinische manifestatie van lipidenstoornissen, laboratorium diagnostiek, genetica, klinische beelden en behandelingen en richtlijnen. Hierdoor hebben de deelnemers aan het einde van deze cursus zowel gedetailleerde kennis en inzicht in de lipidologie als een praktisch overzicht van (differentiaal) diagnostiek en behandeling voor de dagelijkse praktijk. De sprekers bestaan uit lipidenspecialisten uit binnen- en buitenland, en de werkvormen bestaan o.a. uit interactieve colleges en hands-on aan de slag met casuïstiek in werkgroepen.

Inschrijving & beschikbare cursusplaatsen: U kunt zich inschrijven voor deze cursus d.m.v. het registratieformulier onder aan deze pagina. Inschrijfdeadline: wo 3 mei 2023. 

Er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar voor 50-60 geregistreerde internisten-vasculaire geneeskunde en AIOS in opleiding in het aandachtsgebied. Cursusplaatsen zijn voorbehouden aan NVIVG leden. Plaatsing vindt plaats op volgorde van inschrijving, waarbij fellows voorrang krijgen vanwege het verplichte karakter voor hun opleiding. Toekenning van cursusplaatsen vindt plaats na de inschrijf-deadline. Online deelname behoort voor deze cursus niet tot de mogelijkheden.

Cursusprijs: Fellows Vasculaire Geneeskunde/lid NVIVG: EUR 150 - Vasculair internisten/lid NVIVG:  EUR 300. De cursusprijs is incl. catering tijdens pauzes. Het diner op de donderdagavond is facultatief en kosten voor deelname zijn EUR 55. Indien u in Utrecht wenst te overnachten, wordt u verzocht hier zelf zorg voor te dragen. 

Na toekenning van een cursusplaats ontvangt u van ons een factuur voor de cursuskosten. 

De NVIVG cursus Lipiden is door de NIV geaccrediteerd voor 11 punten. 

InInschrijving NVIVG Cursus Lipiden 2023

Inschrijfdeadline: woensdag 3 mei 2023

    LIDMAATSCHAP